Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
AVALUACIÓ INTERMÈDIA DEL PLA LOCAL DE JOVENTUT
Anàlisi de la repercussió de les xarxes locals juvenils
Quant a aquest procés
Què és el Pla Local de Joventut?
El Pla Local de Joventut és una eina de planificació estratègica que es basa en el Pla Nacional de Joventut de Catalunya i en la Llei 33/2010 de Polítiques de Joventut de Catalunya. A través del PNJCat es defineix el concepte de joventut, la missió de les polítiques de joventut, els principis rectors i els reptes a què es vol donar resposta en el període 2010-2020. Per altra banda, també es determina els rols i funcions dels agents implicats en el seu desenvolupament.
Compartir