Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.
V FÒRUM EDUCATIU DE BEGUES
HI SOM A TEMPS? BEGUES FA FRONT AL CANVI CLIMÀTIC
Quant a aquest procés
El Projecte Educatiu de Begues (PEB) és un compromís amb la ciutadania que posa l’èmfasi en l’educació entesa com un procés d’aprenentatge que es va consolidant al llarg de la vida. Tota la població som agents educadors que podem aportar idees i suggeriments per tal de construir un poble millor. El Projecte Educatiu de Begues va néixer l’any 2006 i s’emmarca dins del concepte de ciutats educadores, ciutats i pobles que situen l’educació a l’eix central de la vida en comú.
Com que el Projecte Educatiu és sobretot una eina de participació ciutadana, periòdicament es convoca la ciutadania a participar sobre un tema que el grup motor del PEB, el Grup Impulsor, proposa. Al llarg del temps de vida del PEB s’han convocat 4 fòrums dels quals han sorgit diferents projectes com: Ràdio Begues, el Consell d’infants, la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements, els camins escolars segurs, etc.
Ara es convoca el Vè Fòrum amb el títol Hi som a temps? Begues fa front al canvi climàtic.
Compartir