Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
Ostres! La teva xarxa està desconnectada. El que estàs veient és una versió prèvia de la pàgina desada a la memòria cau i podria ser que el contingut no estigui actualitzat.
Propostes a l'esborrany de l'Ordenança de transparència i administració digital
Qui participa
Ciutadania de Begues a partir de 16 anys
Grup promotor
Ajuntament de Begues
Quant a aquest procés
L'Ajuntament de Begues, mitjançant aquest espai, habilita un punt d'accés als tràmits de consulta pública prèvia, d'audiència i informació pública en el procés d'elaboració dels avantprojectes d'ordenances i reglaments, d'acord amb l'article 133 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.
És per aquest motiu que es sotmet a consulta pública prèvia l'elaboració de l'Ordenança de transparència i administració digital de l'Ajuntament de Begues, des del dia 21 d'octubre de 2021 al 21 de novembre de 2021, per recollir l'opinió de la ciutadania i les entitats.
QUÈ ÉS I PER A QUÈ SERVEIX UNA ORDENANÇA DE TRANSPARÈNCIA I ADMINISTRACIÓ DIGITAL?
L’increment de l’eficàcia administrativa i la possibilitat d’oferir nous serveis públics són avui dia factors importants de millora de la qualitat de vida i, més enllà, de la cohesió social. La innovació constant en l’àmbit de les xarxes de telecomunicacions i els sistemes informàtics requereix l’adaptació de la normativa vigent, per tal d’aprofitar-ne els avantatges i dotar les actuacions administratives de plena validesa legal.
D’altra banda, la creixent demanda social de transparència per part de la ciutadania ha de trobar una resposta en l’ordenament jurídic local, que faci front a les necessitats d’obtenir informació així com a la possibilitat de participar en les polítiques públiques. Aquesta Ordenança està també dirigida a incorporar aquest nou àmbit d’acció i, així, aprofitar el potencial de les eines tecnològiques existents per donar compliment a les disposicions legals vigents de forma adaptada a les necessitats del món local.
L'entrada en vigor de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques i la Llei 40/2015, de 1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic va constituir una oportunitat per l'Ajuntament de Begues per aconseguir que els mitjans electrònics esdevinguessin el canal habitual per relacionar-se amb els ciutadans i ciutadanes. El posterior desenvolupament d’aquestes normes realitzat pel Reial Decret 203/2021, de 30 de març, pel qual s'aprova el Reglament d'Actuació i Funcionament del sector públic per mitjans electrònics constitueix l’ocasió per consolidar l’administració digital al municipi de Begues.
L'aprovació d'aquesta Ordenança permet dotar-se d'una norma pròpia que concreti com s'apliquen aquestes normes a l'Ajuntament de Begues i consolidar l’administració digital, tot reforçant els drets de la ciutadania en un context de seguretat jurídica, eficiència administrativa i innovació pública.
EN QUÈ CONSISTEIX EL PROCÉS PARTICIPATIU?
L’Ajuntament de Begues ha constituït una Comissió d’Estudi formada per personal tècnic de diferents àmbits com l'administració electrònica, transparència, serveis jurídics, secretaria, noves tecnologies, serveis econòmics, oficina d'atenció ciutadana i recursos humans i, per la regidora d'administració electrònica i transparència.
Però l'ordenança de transparència i administrció digital afecta a tots i totes com a ciutadans i ciutadanes del poble, i tothom té dret a participar de com volem que sigui aquesta Ordenança. Per això, s’informa a la ciutadania en general, associacions i entitats, i qualsevol que es vegi afectat per aquest reglament, que s’obre un termini per fer qualsevol proposta, suggeriment o comentari al respecte d’aquesta nova Ordenança.
La Comissió d'estudi ofereix un primer esborrany sobre el qual es pot opinar en relació als aspectes següents:
a) Els problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa.
b) La necessitat i oportunitat de la seva aprovació.
c) Els objectius de la norma.
d) Les possibles solucions alternatives reguladores i no reguladores.
INFORMACIONS SOBRE TRANSPARÈNCIA I GOVERN OBERT
Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern
1. El termini de participació és d’un mes (des del 21 d'octubre de 2021 al 21 de novembre de 2021, ambdós inclosos).
2. Un cop finalitzat aquest termini, la Comissió d’Estudi es reunirà per avaluar les vostres propostes i redactar l'Ordenança provisional que s’aprovarà en la propera sessió de Ple que es celebri.
Cada persona que hagi col·laborat en el procés participatiu, a través del procediment esmentat anteriorment, rebrà una resposta individualitzada en relació amb les seves propostes, indicant en tot cas i de manera argumentada si s’han estimat o no i els motius d’aquesta decisió.
3. Un cop passat el Ple, i en cas que l'Ordenança s’aprovi provisionalment, s’obrirà un període d’exposició pública on podreu consultar de nou el document i fer les al·legacions que considereu oportunes.
4. Després d’aquest període d’exposició pública, la Comissió d’Estudi redactarà el text final de l'Ordenança, que haurà d’aprovar-se definitivament en una nova sessió de Ple.
En qualsevol cas, i fins a l’aprovació definitiva d’aquesta Ordenança, en aquest mateix espai de participació de la Plataforma Decidim Begues i del web municipal podreu trobar tota la informació de les accions que es vagin desenvolupant.
PER A MÉS INFORMACIÓ
• Telèfon: 93 639 05 38
• Mail: begues@begues.cat
• A través del formulari de contacte de la web municipal:
Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.
Essencials
Aquestes galetes permeten la funcionalitat clau del lloc web i ajuden a mantenir a les seves usuàries segures. Es guarden automàticament al navegador i no es poden desactivar.
Tipus
Nom
Servei
Descripció
Galeta
_session_id
Aquesta pàgina web
Permet als llocs web recordar a la usuària dins d'un lloc web quan es mou entre pàgines web.
Galeta
decidim-consent
Aquesta pàgina web
Emmagatzema informació sobre les galetes permeses per la usuària en aquesta pàgina web.
Emmagatzematge local
pwaInstallPromptSeen
Aquesta pàgina web
Guarda l'estat si la notificació d'instal·lació de l'aplicació web progressiva (PWA) ja ha estat vista per la usuària.
Preferències
Aquestes galetes permeten que el lloc web recordi les opcions que s'han triat en el passat a aquest lloc web per tal de proporcionar una experiència més personalitzada a les usuàries.
Analítiques i estadístiques
Aquestes galetes s'utilitzen per a mesurar i analitzar l'audiència del lloc web per a ajudar a millorar-lo.
Màrqueting
Aquestes galetes recullen informació sobre com fas servir el lloc web i es poden fer servir per a proporcionar-te un servei més personalitzat en els diferents espais en què participes.
Ajuda
Un procés participatiu és una seqüència d'activitats participatives (p.e. primer omplir una enquesta, després realitzar propostes, debatre-les en trobades presencials o virtuals, i finalment prioritzar-les) amb l'objectiu de definir y prendre una decisió sobre un tema específic.
Exemples de processos participatius són: un procés d'elecció de les membres d'un comitè (on primer es presenten unes candidatures, després es debat i finalment s'escull una candidatura), pressupostos participatius (on es realitzen propostes, es valoren econòmicament i es voten amb el pressupost disponible), un procés de planificació estratègica, la redacció col·laborativa d'un reglament o norma, el disseny d'un espai urbà o la producció d'un pla de polítiques públiques.